Begeleiding en ondersteuning van mijn dochters

door Martine Siemelink

Om mijn dochters op emotioneel vlak ondersteuning te bieden tijdens mijn afwezigheid heb ik een orthopedagoog gevraagd hen te begeleiden. Met name mijn jongste dochter laat, qua gedrag en emoties, merken dat ze het moeilijk heeft met mijn aanstaande afwezigheid. Een intake met mij is geweest,  Elaine’s eerste sessie in de kinderpraktijk (Bilthoven) start vóór mijn vertrek. Naar schatting zijn zo’n 10 wekelijkse sessies nodig. Mijn oudste dochter gaat 1-2x mee naar een sessie. Hoe intensief haar traject gaat worden laten we afhangen van de mening van mijn ouders, school en de orthopedagoog.

Na het overlijden hebben ook beide dochters bijna een jaar wekelijks speltherapie gevolgd (in Amersfoort) omdat ik absoluut wilde dat ze het ziekbed en overlijden van hun vader goed verwerkten. Ze gingen gedurende de speltherapie ook echt beter in hun vel zitten…

Terug
Wil je reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.