Bijna in neutropenia !

door Martine Siemelink

Tijdens neutropenia heb je een abnormaal laag aantal neutrofielen (type witte bloedcellen) in je bloed. Neutrofielen doden (schadelijke) bacteriën en virussen.

Vóór de start van deze behandeling had ik er 5600 per microliter bloed. Woensdag 21 dec had ik er 3400, vandaag 2400. Naar verwachting zakt het aantal komende dagen nog verder (dat hoop ik ook !). Zondagmiddag (1e Kerstdag ?) hebben we weer een afspraak met een hematoloog in de kliniek. Het aantal neutrofielen zal na (ongeveer) woensdag 28 dec weer gaan stijgen, mede door de dagelijkse injecties die ik krijg om de rijping van de stamcellen te stimuleren. Het gaat tot nu toe zoals verwacht en gehoopt.

Wat doen we nu we samen ‘opgesloten’ zitten ? Marco werkt. Hij heeft sinds 17 jaar een eigen bedrijf, als web developer. Hij maakt apps, webshops en websites. Hij heeft ook mijn website gemaakt ?.

Ik lig de hele dag op de bank. Ik heb niet de kracht om rechtop te zitten dus ik doe tot woensdag niks anders dan stil op de bank liggen verwacht ik. Ik heb de tv sinds ik hier ben nog niet aan gehad, een boek lezen is (nog) te vermoeiend. Marco moet me met alles helpen, ik ben zo slap als een vaatdoek.  Hij kleedt me aan en uit,  tilt me op de toiletstoel en er weer af etc. Het voelt alsof ik verlamd ben… Ik slaap 9-10 uur per nacht. Overdag ben ik niet moe/slaperig (alle anderen wel).

image

Marco zorgt echt geweldig voor me ❤️.

Zeer waarschijnlijk gaat komend weekend mijn haar uitvallen (90% kans). Bij sommigen is dit gisteren  al gebeurd. Als ik dit merk gaat de tondeuse er in. Niet leuk, maar het is maar tijdelijk en ik heb het er zeker voor over.

Terug
Er zijn 3 reacties
Beantwoorden Miranda 27 december 2016, 00:36

Heel veel succes en volhouden!!

Beantwoorden Bernadet 25 december 2016, 00:13

Lieve Martine en Marco, wat fijn om te lezen dat alles naar wens gaat. Maar wat een zware tijd lijkt me dit als je zo weinig kan. Succes met alle krachten verzamelen! Liefs

Beantwoorden Saskia Talstra 24 december 2016, 17:07

Hoi Martine, van Annie hoorde ik dat je in Mexico bent voor een – zo te lezen zware – behandeling van je ziekte. Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop van harte dat de behandeling aan zal slaan! Ik wens jouw en je gezin fijne kerstdagen en maak je geen zorgen over je haar. Ook zonder haar ben je een prachtvrouw! Veel liefs, Saskia Talstra

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.