Dagelijkse lokale dingen hier…

door Martine Siemelink

Omdat het gewoon goed gaat (geen botpijn of andere bijwerkingen) en er medisch gezien weinig te melden is nu gaat deze blog over wat ons hier opvalt nu we hier ruim een week zijn.

Soms is er gewoon even geen water. Hier kwamen we voor het eerst achter toen Marco de douchekraan opendraaide ?. Snel klaar !. We weten dus nu waarom alle huizen een waterreservoir op hun dak hebben staan. Komt er wel water uit de kraan, dan mogen wij dit niet drinken (we slepen dus liters flessenwater uit de supermarkt naar huis).

image

Hoe de bekabeling en bedrading hier loopt: houtje-touwtje. De elektriciteitsmeters zitten per blok huizen aan de buitenkant in de muur. Best handig zo, toch ?

Wat betreft de bevoorrading van bijv. supermarkten: we hebben nog geen vrachtwagen gezien die een laadklep heeft. Vorkheftrucks zijn er ook niet. Alle producten zijn aan elkaar geseald en worden gewoon uit de vrachtwagen gegooid, opgevangen en op een steekkarretje de supermarkt ingereden.

Het verkeer is een georganiseerde chaos. Je moet rechts rijden maar je mag best links rijden op de rechterrijbaan als die breed genoeg is. De bestuurders gunnen elkaar alle tijd en ruimte. Ze raken totaal niet geïrriteerd, er is geen getoeter. We hebben nog geen duidelijke verkeersregels ontdekt. Hard rijden laat je wel uit je hoofd. De wegen zijn namelijk erg hobbelig, zitten vol met kuilen en je komt met regelmaat een drempel tegen en die zijn serieus hoog!

Een drempel waar je echt wel voor afremt!

Er zijn veel soorten baantjes hier. Veel mensen leven van fooien.
Bijvoorbeeld: als je voor het stoplicht stopt, niet oplet om ‘nee’ te schudden, wordt zomaar je auto gewassen. In de supermarkt worden bij de kassa je boodschappen ingepakt door een medewerker in heeeel veel kleine plastic tasjes. Bij ieder gebouw staat een ‘bewaker’ die de deur voor je opendoet. Graag een fooi ?….

Gisteren zijn we met de groep gaan lunchen.

image

Terug
Er zijn 5 reacties
Beantwoorden Linda Uylenhoet 15 december 2016, 22:19

Wat ontzettend leuk om zo een klein beetje mee te krijgen wat en hoe je allemaal beleeft. Heel veel succes !

Beantwoorden Suzie de Hamer 14 december 2016, 20:45

Wauw, Martine! Je ziet er goed uit hoor. Fijn om zo mee te kunnen lezen en ook nog eens foto’s erbij. Hopelijk blijft alles zo voorspoedig verlopen.
Veel kracht en beterschap voor jou en natuurlijk ook voor Marco! You can do this!!

Beantwoorden Marian Bisschop 14 december 2016, 09:21

Martine, je ziet er goed uit! Houden zo! Fijn dat je ook gelegenheid hebt een ietsiepietsie van het Mexico mee te krijgen! Heel veel sterkte verder, hou je haaks!

Beantwoorden Monique van Eck 14 december 2016, 09:01

Lieve Martine,
Leuk om op deze manier jullie bevindingen mee te lezen. Fijn dat alles naar wens verloopt.
Ik wens je nog veel succes en voor jou en Marco nog een bijzondere tijd daar!

Beantwoorden Jan de Kruijf 14 december 2016, 08:05

Geweldig je bevindingen in en buiten het ziekenhuis te vernemen! Je ziet er (op de foto) prima uit hoor!
Houden zo. Greats,

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.