De eerst twee chemo’s zitten er in, zonder bijwerkingen !

door Martine Siemelink

Enkele minuten voordat het eerste infuus er in ging moest ik huilen. Immers, de behandeling, die ik zo wens, waar ik zo naar toe heb geleefd en die door jullie mij zo gegund is en ook mogelijk gemaakt is zou gaan beginnen…!

Nou, mijn immuunsysteem is geschrokken nu (oftewel: geconditioneerd). Beide infusen gingen goed (elk duurde 5 uur). Het werd al op Facebook door diverse 'veteranen' gemeld (en het werd daar ook bevestigd) dat het koud zou zijn in de chemo-ruimte. Een slimme meid is voorbereid ? dus ik nam mijn uit Nederland meegebrachte fleecedeken mee en deed mijn dikste trui aan. Ik was mijn meegebrachte kruikenzak vergeten mee te nemen naar het ziekenhuis, nou ja. Maar: wat denk je ? Het was daar 21 ° C ! ?. De mensen daar vinden dat koud (wintertemperatuur) !!! Ik had t stikkie warm in die dikke trui ! De dag erop heb ik me luchtiger gekleed (zie foto onderaan).

De 3 liter water drinken, om de chemokuur weer z.s.m, uit te plassen, lukte beide keren ook. Ik moest wel zo’n 10x naar de wc. Dat ging onder begeleiding van de verpleegkundige die de infuuspaal naast me voortduwde en Marco die de rolstoel duwde. Met z’n 3e  door het smalle gangetje naar de toilet, zo’n 30m verder. Ze waren druk met me. Na de eerste chemo had ik, thuis aangekomen, hele trek (je mag niet eten tijdens het infuus, uit solidariteit met degene die bijwerkingen hebben). Marco heeft om de hoek twee pizza’s gehaald. Ik heb die nacht zo’n 10 uur en goed geslapen (met 4x plassen). Geen hoofdpijn, misselijkheid of overgeven (sommigen in mijn groep wel). De tweede chemo ging ook goed. Mijn blaas draait overuren, ik moest daar zo’n 8x naar het toilet. Nu ben ik erg slap, lusteloos, moe. Ik lig al de hele middag en avond op bed. Ik wist niet dat je zo blij kan zijn met een toiletstoel naast je bed. Ik ben ook erg blij dat ik nauwelijks bijwerkingen heb. Dat geeft hoop hoe de 2e reeks chemo’s gaat vallen (over 8 dagen).  Vanaf morgen moet eerst mijn beenmerg een week hard aan de slag met de aanmaak en afgifte van stamcellen aan mijn bloed (2x per dag een injectie ter stimulatie). Een veel voorkomende bijwerking is botpijn (nieuwe ervaring) en flinke spierpijn. Een relatief rustig weekje. Maar: ik moet buiten al een mondkapje op vanaf nu, moet heel vaak mijn handen gaan ontsmetten, geen ‘street food’ of sla meer eten etc. Als iedereen zich goed voelt willen we toch met de groep maandag of dinsdag even naar het centrum van Puebla (staat op de UNESCO werelderfgoedlijst).

image

Terug
Er zijn 8 reacties
Beantwoorden Marja Miltenburg 14 december 2016, 01:45

Ben blij dat het zo goed gaat. Lekker even genieten van het toerist zijn. Volgende week is volgende week. sterkte meis

Beantwoorden Jan de Kruijf 12 december 2016, 20:51

Geweldig Martine dat je je er zo krachtig doorheen werkt. Je positieve instelling zit in je en gaat je helpen. We leven met je mee en wensen je alle goeds toe! Kom-op en never give up! Grts & kus, Jan

Beantwoorden Anja Vonk 12 december 2016, 19:54

Wat fijn om te horen. Hopelijk gaat de tweede reeks net zo voorspoedig. Sterk goed aan en rust goed uit de komende dagen. Zet m op Martine.

Beantwoorden Jolanda Coenen 11 december 2016, 17:38

Fijn om te lezen dat het zo voorspoedig gaat! We duimen voor je. Groetjes Edwin & Jolanda

Beantwoorden Rob Bovenlander 11 december 2016, 13:08

Martine, ik hoop voor je dat het zo voorspoedig mag blijven gaan. We duimen voor je !!

Beantwoorden Blanche 11 december 2016, 00:05

Hi Hi Martine,
Wat heerlijk dat je ons zo op de hoogte houdt. Het is toch ongelooflijk dat het je gelukt is om nu in dat ziekenhuis bed
te liggen. Ik begrijp die tranen wel. Zondagse rust vandaag?
Even bijkomen ! Heb je wat gezelligheid aan het contact met je lotgenoten?
Ik Hoop van harte dat de bijverschijnselen mee gaan vallen.
Lieve groet, Blanche

Beantwoorden Bertus en Josien van Gemeren 10 december 2016, 21:29

Fijn dat de chemo geen bijwerkingen heeft gegeven. Als je je goed voelt lekker naar buiten en goed eten de komende week, dan sta je sterk voor de volgende ronde. Groeten

Beantwoorden Renée Filius 10 december 2016, 21:13

Ha Martine, fijn dat het relatief goed gaat! Jullie zien er op de foto redelijk relaxed uit, goed om te zien. Hopelijk lukt het ook nog om Pueblo te bezoeken. Die botpijn lijkt me niet prettig – veel sterkte daar, wij denken aan jullie & sturen jullie allemaal positieve vibes!

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.