De meest intensieve dagen komen nu

door Martine Siemelink

Donderdag 15 december kreeg ik ineens botpijn. Onderin mijn rug en in mijn heupen. Ik ben ook superslap, ik kan niet (op)staan. Marco tilt me op, rijdt me naar de wc, tilt me 3x per nacht hoge bed in (als ik heb geplast), draait me om als ik lig etc. etc.  Ik ben zo blij met hem…! We hebben het gewoon ook leuk, gezellig, samen !

Ik heb donderdag de hele dag op de bank gelegen en wat geslapen. Eigenlijk ben ik heel blij dat ik nu botpijn heb: ik zie de kans op genoeg stamcellen zaterdag positief in. Ik heb 1 miljoen stamcellen nodig per kg lichaamsgewicht. Om ze uit het bloed te halen wordt vrijdag een catheter in mijn borstholte ingebracht (op de o.k., onder lokale verdoving). Zaterdag vind het ‘oogsten’ plaats (4 uur). Door het bloed direct te centrifugen (door verbonden te zijn met een zgn. aferese-machine) kunnen ze je stamcellen uit je bloed halen. De rest van het bloed krijg je direct terug. Vanwege het infectiegevaar mag Marco er niet bij zijn en mag je niet naar de wc (iedereen doet een ‘luier’ aan).  Heb ik zaterdag niet genoeg stamcellen, dan volgt zondag een 2e oogst en wordt de hele planning een dag vertraagd. Heb ik er wel genoeg, dan volgt na het oogsten meteen een chemokuur (5 uur) en zondagochtend nog één (5 uur). Zo worden alle foute immuuncellen uitgeroeid. Maandag worden mijn geoogste stamcellen weer via de catheter teruggegeven. De geboorte van mijn nieuwe immuunsysteem !

Zie hieronder: punt 4 en 5 zijn zaterdag, punt 6 is maandag (hoop ik). De blauwe lijn is de sterkte van je immuunsysteem.

mexican-method_v10-1200px

Zo wordt de catheter vrijdag ingebracht. Na het inbrengen van de stamcellen (maandag) gaat hij er weer uit.

image

Duim je mee dat alles goed gaat ?

Terug
Er zijn 6 reacties
Beantwoorden Miranda 16 december 2016, 22:44

Heel veel succes samen!!

Beantwoorden Jolanda 16 december 2016, 20:30

Alle geluk van de wereld gewenst Martine, natuurlijk duimen we dat alles allemaal goed gaat.

Groetend, John en Jolanda

Beantwoorden Desiree 16 december 2016, 17:45

Wij duimen zeker met je mee, en het zal zwaar voor je zijn, maar we weten dat je een sterke en positieve vrouw bent.
Ik blijf mee lezen en wens jou en Marco heel veel sterkte en succes.

Groetjes Desiree

Beantwoorden Jan de Kruijf 16 december 2016, 16:30

Kom op hé Martine (en Marco). Het zal niet gemakkelijk worden, maar denk aan licht in de tunnel!

Ps.
Gisteravond was je ‘even’ onder ons, tijdens het Kerstfeest bij Brocacef. Na jouw speech (2 tv’s) klonk spontaan een luid applaus ?!

Sterkte en goan ervoar hé! CiaoX

Beantwoorden Anouk 16 december 2016, 15:33

Veel succes dit weekende Martine (en Marco) !!!

Beantwoorden Gea 16 december 2016, 09:27

Ik / we duimen met je mee, Martine!
Wat was het leuk je gisteren even ‘te zien’ bij onze kerstborrel.

Heel veel toitoitoi, sterkte! Warme hug.

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.