Fijn dat al deze communicatiemiddelen er zijn !

door Martine Siemelink

Met de kinderen gaat het goed. Ik ‘zie’ ze bijna iedere dag via video-bellen met Whatsapp. Lukt het niet om elkaar ‘live’ te zien, dan sturen we filmpjes heen en weer. En met het gezin (en met het gezin van mijn broertje) hebben we een Whatsapp groep.

Elaine krijgt wekelijks begeleiding door een kinderpedagoog. Ik wil dat ze emoties goed ervaart en dat ze emoties en gedachten naar een neutraal en daarvoor opgeleid persoon kan en gaat uiten. Dit zal nog tot eind januari doorgaan. Amélie gaat, afhankelijk van de situatie, soms mee. Elaine houdt wel een traditioneel schriftje/dagboek bij. Ze liet mij gisteren zien en kiezen welke stickers ik er in wilde hebben ?.

Hier hebben we een mobiele telefoon gekregen met alle telefoonnummers van de medische staf zodat we die 24u/7d per week kunnen bereiken, ook als we uit het appartement zijn (3G). En uiteraard houdt onze ‘subgroep’ (5 mensen vd 20) elkaar op de hoogte in de door ons aangemaakte Whatsapp groep. Dingen als: valt je haar al uit, heb je al kunnen poepen (tijdens/na de chemo), welk merk luiers gebruik jij, heb jij ook nachtmerries, wat eet jij wel/niet etc. worden geschreven (en ook besproken trouwens).

Op Facebook zaten we al maanden in een besloten ‘december-groep’. We wisten dus vantevoren al wie er zou komen (en uit welke landen) en we hadden al wat ‘kennisgemaakt’. Bij vertrek hier mag je een ‘pinnetje’ op de landkaart slaan, zie foto. Maar Nederland is al vol !! ?

image

Voor vertrek had ik al een paar keer geSkyped met de coördinatrice hier over praktische zaken. Fijn dat ik al wist wie en wat ik kon verwachten. Zelfs filmpjes over wat er zoal in de schappen van de supermarkt ligt werden door de daar al aanwezigen gepost ?.  Naar de behandeling had ik natuurlijk al maanden research gedaan, ook via Facebook en Internet. Tot nu toe op geen enkel vlak verrassingen.

En ondertussen kan ik thuis binnengekomen facturen gewoon betalen. Ik ga gewoon Internetbankieren, met mijn meegenomen Random Reader (Rabobank). Mijn vader maakt de enkele rekeningen open en mailt me een foto.

Zal ik via ah.nl kerstkransjes en een ijstaart thuis laten bezorgen ? Alleen het idee dat dit gewoon kan vanuit hier is toch heel bijzonder….?!

Terug
Wil je reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.