Klaar voor de eerste twee chemo-dagen….

door Martine Siemelink

Alle medische testen zijn gisteren goed verlopen. Ik heb wel weinig kracht om hard uit te ademen (meting longvolume) maar ze weten nu dat dat zo is (en dat het niet door de behandeling straks komt). Verder heeft de neuroloog vandaag spierpijn denk ik want ik duwde hem zowat omver toen ik met mijn onderarm zijn arm naar het plafond en erna naar de grond moest duwen. Zo’n kracht had hij niet verwacht zei hij ?. Mijn ECG en bloeddruk was goed. Omdat de cardioloog ooit in Maastricht was geweest wilde hij erna liever praten over onze lekkere bitterballen, frikandellen en Goudse kaas. Vanmiddag gaan we nog naar de hematoloog voor de bloeduitslagen. Ik verwacht dat ook dit goed is want ik heb, uit voorzorg, 2 weken geleden in Nederland al mijn volledig bloedbeeld laten checken.
Donderdagmiddag en vrijdag zijn dan de eerste chemo-dagen. Het enige waar ik een beetje tegenop zie is dat ik 3 liter water moet drinken in die 6 uur (de chemokuur moet snel weer je lichaam uitgespoeld zijn). Ik ga denk ik vragen of ik tijdens de chemokuur op een toiletstoel mag zitten ?.

Terug
Er zijn 13 reacties
Beantwoorden Ellen 8 december 2016, 16:24

Hoi Martine,
Fijn om te horen dat de controles zo goed gaan.
Hadden we een paar katheters met urinezakken mee moeten geven ;-)?
Groetje en blijf net zo glimlachen als je hier nog steeds deed.

Beantwoorden Jacques en Loes Velmans 8 december 2016, 13:59

Beste Martine,

We hebben je blog helemaal gelezen. We wensen je veel sterkte en volharding in dit hele traject.
We zien je als een echte pionier, die wegen bewandelt, die nog niet vaak gegaan zijn.

Beantwoorden Bertus en Josien van Gemeren 8 december 2016, 09:50

Lijkt me een goed plan met dat zit toilet. Maar het valt misschien we mee met al dat water. Wij wensen je heel veel kracht toe met de chemo’s.

Beantwoorden Gea 8 december 2016, 09:18

Toitoitoi daar! Denk aan je (en met mij meer collega’s :-))

Warme hug!

Beantwoorden Marco Siemelink 7 december 2016, 20:47

Sterkte zussie.
En we lezen iedere dag je blog en leven mee !

Beantwoorden Daphne Boumans 7 december 2016, 20:33

Ongelooflijk veel succes de komende dagen en weken erna!!

Beantwoorden Marja Miltenburg 7 december 2016, 19:52

Heel veel suc6 daar en we duimen voor jullie

Beantwoorden Linda van Koetsveld 7 december 2016, 19:06

Fijn Martine, heerlijk positief!! Ga ervoor, je kunt het! Succes de komende dagen!

Beantwoorden Jan de Kruijf 7 december 2016, 18:44

Hallo Martine. Je gaat geweldig goed. Houden zo en altijd positief zijn en humor, zo ken ik je!

Heel veel sterkte en die 3 liter water is het minste om zorgen over te maken. Komp goet.

Ps, net wie ben je daar. (toch niet alleen)

Beantwoorden Martine 8 december 2016, 00:22

Mijn vriend Marco is gelukkig mee, heel fijn !

Beantwoorden Miranda 7 december 2016, 18:28

Heel veel succes!!

Beantwoorden Dennis 7 december 2016, 18:21

Goed om te horen Martine. Ene moet je 3 liter water drinken? Of mag het ook wijn zijn dan is het een makkie zeker :).

Is het daar nog een mooie omgeving of krijg je weinig mee van het land?

Succes de komende dagen!

Beantwoorden Martine 8 december 2016, 00:42

Haha Dennis, ik lust niet eens alcohol ! Mag niemand drinken deze maand trouwens (omdat het vocht onttrekt aan je lichaam). We komen alleen in de supermarkt en het ziekenhuis. En vanuit de auto (dagelijks auto-ritje) zien we de ‘locals’…

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.