Medisch gerelateerde voorbereidingen….

door Martine Siemelink

Er moeten best wat medische en praktisch-medische zaken gedaan worden. Bij medische zaken moet je denken aan het persoonlijk informeren van de Arbo-arts, van mijn neuroloog (die er in begin september niet achter stond dat ik deze behandeling wilde gaan doen), van een hematoloog (in verband met de vele noodzakelijke bloedcontroles erna) en van de huisarts. En ik moet ook de tandarts mijn gebit laten controleren omdat er geen sluimerende (tandvlees)ontstekingen moeten zijn als je immuunsysteem straks ‘plat’ gaat!

Praktisch-medische voorbereidingen zijn bijv. het kopen van dingen die ik tijdens of direct na de behandeling nodig heb. Denk aan het kopen van mondmaskers (3M), van hééél veel Dettol antibacteriële doekjes, -zeep en -allesreiniger, van beddengoed dat geen huisstofmijt en bacteriën doorlaat vanuit je matras, van mutsjes/sjaaltjes (nee, ik wil geen pruik gaan dragen), van een UV-sterilisator voor mijn tandenborstel en aan het kopen van anti-bacteriële mondspoelingen (Perio-Aid, tip van mijn tandarts).

Hoe ik weet dat ik deze voorbereidingen moet treffen ? Door de Mexico-Facebook groep!

Terug
Wil je reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.