Mijn eerste verjaardag van mijn nieuwe immuunsysteem !

door Martine Siemelink

Vandaag is mijn immuunsysteem 1 jaar geworden. Mijn stamcellen hebben zich ontwikkeld tot een nieuw, volwaardig immuunsysteem. Gelukkig heb ik geen ziekenhuis of specialist/dokter gezien in het afgelopen jaar. Wel was het een jaar met ontzettend veel verdriet, frustratie en ellende. Ik kon (en kan) de allersimpelste dingen vaak erg moeilijk (en niet zelfstandig) doen door slappe en zwakke beenspieren. Het was (en is) daardoor niet alleen fysiek maar ook mentaal zwaar. Het moeten doen van hele simpele handelingen (in het hier & nu) die na veel pogingen (nog ?) niet (meer) lukken veroorzaken tranen. Ook het afscheid moeten nemen van het arbeidsproces en het autorijden (en de auto) viel zwaar.

Ik ben blij dat het eerste jaar herstel er op zit, nog een halfjaar tot jaar te gaan. De ‘hoop op beter’ (dan dat het vóór vertrek was) heb ik stiekem wel wat opgegeven. Ik hoop dat ik over een jaar, als deze rollercoaster voorbij is, kan concluderen dat de MS stil staat. Heb ik spijt van de behandeling? Nee, zeker niet ! Ik ben blij dat ik, dankzij jullie hulp en steun, deze behandeling heb kunnen doen. We gaan deze 1-jaars mijlpaal nu met een taartje vieren !

Terug
Er zijn 3 reacties
Beantwoorden Josien van Gemeren 5 februari 2018, 10:27

Hallo Martine,
hoe gaat het met je? Is hier gden bericht goed bericht.
ik hoop het van harte.

Beantwoorden Nathalie 24 december 2017, 11:24

Dag lieve Martine

Ik ben het helemaal met Rob eens, jij bent een bikkel en er is nog steeds kans op licht herstel komende jaar ( zelfs 2)
Al weet ik dat het allemaal niet meevalt en wens ik jullie voor komende jaar meer UPS en minder zakdoeken ?
Nathalie

Beantwoorden Rob 23 december 2017, 17:41

Geweldig hoe jij je door alles heen weet te slaan, ondanks alle ups en misschien nog wat meer downs, maar toch is er nog steeds tijd voor verbetering. met goede moed er tegenaan en alles wat je extra bereikt is meegenomen, toi toi. Fijne feestdagen voor jou en je gezin en vooral een heel voorspoedig 2018 toegewenst. ik blijf je verhalen en vorderingen graag volgen !

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.