Nazorg deel 1: het eerste infuus in Londen

door Martine Siemelink

Het eerste Rituximab infuus in Londen zit er in ! Nog maar 4x, om de twee maanden…

Wat begon de dag thuis vroeg (02.45u) maar ach, we hadden die dag tijd genoeg om ons te vervelen, te slapen en te wachten. We waren om ong. 10.00u in het ziekenhuis in Londen. Na de betaling (£ 1250), de analyse van bloed en urine, meting van bloeddruk etc was ik goedgekeurd om het infuus te krijgen. Van 13.30-16.30u liep hij er langzaam in… Ik verwachtte geen bijwerkingen want bij de 7x hogere dosis in Puebla had ik dat ook niet. Inderdaad klopte dit. Ik had alleen ontzettende opgezwollen vingers en voeten door de hydrocortisone die gegeven werd tegen bijwerkingen. Dit infuus is geen chemokuur maar is immuunonderdrukkend. Het doodt eventuele overgebleven ‘foute’ B-cellen (met nog MS-geheugen).

Omdat er geen terugvlucht is op zaterdag hebben we overnacht. De volgende keren gaan we doordeweeks zodat we op dezelfde dag terug kunnen (dan zijn er veel zakenmensen). Na ingecheckt te hebben in het hotel gingen we op zoek naar een McDonalds. Ja, dat lees je goed ! Ik mag het eerste jaar niet uit eten vanwege de grote vatbaarheid voor voedselinfecties (ivm gaatjes in de darmwand door de chemokuren). Ik moet zeker weten dat het eten goed gaar is en hygiënisch is bereid. Mij lijkt het dat bacteriën het frituren niet overleven… Aangekomen bij waar de McDonalds zou moeten zijn (volgens Google Maps) vonden we een bouwput met het M-logo. Even geen eten te krijgen daar dus. Gelukkig was er dichtbij een leuk en druk Turks restaurant. We hebben daar een heerlijk gegrilde vleesspies met alsnog friet gegeten.

Op zondag hebben we werkelijk niks gedaan. Het was koud, ik was slap en moe. We hebben wat gelezen en om 14u zijn we uitgecheckt en naar het vliegveld gegaan (taxi). Daar hebben we rustig mensen gekeken en (weer) gewacht. Om 18u gingen we de lucht in. Om 23u zaten we weer thuis op de bank.

Even een stap terug qua herstel. En hopelijk binnenkort weer twee vooruit !

Volgende week maandag meer.

 

 

 

Terug
Er is 1 reactie
Beantwoorden Anja 28 februari 2017, 11:01

Weer een “stapje”verder.

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.