De opsluiting, 7-10 dagen

door Martine Siemelink

Het is saai nu hier. Elke ochtend rond 7-8u krijg ik een injectie van de verpleegkundige (thuis) om de rijping van de stamcellen te bespoedigen. Om de dag krijg ik tegelijk ook een bloedafname. Diezelfde dag heb ik dan een consult met de hematoloog in het ziekenhuis. Verder binnen blijven. En dat terwijl je uitzicht hebt op mooi weer, strak blauwe lucht (22° C deze week). En er komt geen zon binnen (appartement kijkt uit op noorden).

Omdat het reuzenleger met miljarden werknemers (immuunsysteem) tijdelijk uitgeschakeld is, ben ik nu heel kwetsbaar. Er is een massamoord geweest; alle verdedigers, controleurs, bewakers, opruimers, reparateurs etc. in mijn lichaam zijn er niet meer. Elke bacterie of virus heeft nu vrij spel. Nou ja, ik slik wel aardig wat medicijnen en die helpen vast ook een beetje.

Elke dag wordt het appartement schoongemaakt, we moeten (uiteraard) elke dag schone kleren aan en zo vaak mogelijk onze handen wassen/ontsmetten. Je handen zijn de grootste bron van bacteriën. En je zit iedere dag gemiddeld 60-70x per dag met een vinger in/bij je oog, lip of tong. Dat vermijd ik nu dus bewust. Marco mag wel naar buiten (supermarkt) maar moet continu een mondkapje op en moet bij thuiskomst zijn handen wassen en schone kleren aan doen.

Mijn verplichtte eten (kerstpakket !) van het ziekenhuis is gevriesdroogd eten (24u). Onbeperkt houdbaar. Alleen gekookt water er bij en klaar ! Fast food ?. En het is eigenlijk best lekker. Ik weet niet of het helemaal nutritioneel verantwoord is maar voedselveiligheid is nu een topprioriteit. Sowieso zal dit zeker komende 6-12 maanden een prio blijven. Ik mag komend halfjaar/jaar geen rauwe/gebakken groenten eten, alleen gekookte groenten. Geen sla, roerbakgroenten etc. Ook mag ik geen fruit eten (alleen bananen want die hebben een erg dikke schil), geen (half)rauw vlees eten (zoals bijv vleeswaren), geen brie/camembert, (half)zacht eitje en ook niet uit eten. Immers: restaurantkeukens zijn vaak niet hygiënisch en/of wordt er niet hygiënisch gewerkt. Deze voedingsstijl is erg anders dan dat ik gewend ben maar natuurlijk doe ik dit gewoon tijdelijk. En ik zit toch al vol met gif ? (pillen, chemokuren etc).

noodvoedsel

Terug
Er zijn 2 reacties
Beantwoorden Antine 22 december 2016, 10:51

Beste Martine, met bewondering lees ik je blogs. Fijn dat als volgens plan verloopt, heftig wat je allemaal moet doorstaan voor je nieuwe immuunsysteem, maar je bent al een heel eind op weg! Heel veel sterkte de komende periode in Mexico!

Beantwoorden Elaine en amelie 21 december 2016, 18:45

Kom op mama, je doet het goet, doorzetter

Wil je ook reageren?

Je e-mailadres zal nooit op de website worden getoond.